News

Allergenen in de horeca: wettelijke verplichtingen en praktijkgerichte tips

Door de allergenenwetgeving is iedereen in de horecasector wettelijk verplicht om zijn klanten te informeren over de aanwezigheid van allergenen in de gerechten. Wat is een allergie en kent u de 14 wettelijke allergenen? Horeca Vlaanderen richt deze opleiding in tijdens de beurs. Tijdens deze opleiding leert u wat er wettelijk verplicht is, maar ook wat deze regelgeving praktisch voor u betekent in uw horecazaak. Bovendien worden al details over de verplichte interne procedure uit de doeken gedaan. Nadien ontvangt u een opleidingsattest dat u kunt voorleggen bij controles door het FAVV als bewijs dat u zich geïnformeerd heeft over de wetgeving. Ter plaatse krijgt u het opleidingsmateriaal en handige fiches. Bovendien ontvangt u ook nog documenten in uw mailbox die u op weg helpen om de wet in praktijk om te zetten. De opleiding gaat door op maandag 14 oktober tussen 14u en 17u en is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.