Nieuws

06/07/2017 - 13:45

HORECA SPECIAL : OPLEIDING ALLERGENEN EN KOOKDEMO PIETER-JAN LINT

Op maandag van 11u00 tot 12u30 is er, speciaal voor de horeca, de opleiding allergenen. Een organisatie van Horeca Vlaanderen.

Deelname is gratis maar vooraf inschrijven is gewenst en kan via deze link.

Aansluitend is er om 13uur een kookdemo van chef Pieter-Jan Lint, georganiseerd door EVA, waarbij nieuwe "plantaardige" technieken aangeleerd worden.

04/07/2017 - 13:47

BUSINESS LOUNGE -REFRESHMENT BAR

U kan dit jaar ook rustig zaken doen in de business lounge waar de refreshment bar gevestigd is.

01/07/2017 - 13:46

BIOBOER SPECIAL: LANDBOUWWERKTUIGEN

Op zondag en maandag geven een aantal producenten van werktuigen en robots een demo met hun machines.

25/04/2016 - 17:07

Nieuwe datum BioXpo VitaSana bekend

De volgende editie gaat door op zondag 15 en maandag 16 oktober 2017.

24/09/2015 - 22:24

Wie wint de VitaSana Best Shop Award 2015!

Wordt het 't Lang Leven uit Lochristi of Bioshop uit Schilde?

Bekijk hun filmpje en breng zondag tijdens de beurs uw stem uit op de stand van BioNews.TV (stand 513).

23/09/2015 - 14:34

Superfoods op makkelijke en originele wijze verwerken!

3 snelle gerechtjes voor u klaargemaakt, plant-based en met een grote invloed uit de raw-food keuken.

Pieter-Jan Lint, afkomstig uit de Vlaamse Ardennen werd reeds op jonge leeftijd geboeid door de verfijnde gastronomische keuken. Zijn interesse werd een hobby en groeide uit tot een passie.

Natuurvoeding, raw-food & paleo zijn voor hem de belangrijkste invalshoeken. Diversiteit is voor hem essentieel. Superfoods zijn een mooi voorbeeld van deze diversiteit. Ze kunnen zelf in de meest eenvoudige keuken een bron van verrijking zijn. Ook bij hem krijgen ze een centrale rol in de keuken.

Het gebruik van Superfoods verhoogt de nutritionele waarde van de gerechten en nodigt uit tot creativiteit. Door toevoeging aan gekende gerechten verkrijg je nieuwe en verrassende smaken. Hierbij wil hij ook aantonen dat gezond en genieten perfect samengaan. Een organisatie van Keypharm

14/09/2015 - 18:52

Het loopt storm voor het innovatieplatform. Ontdek er alle nieuwigheden!

14/09/2015 - 18:41

(H)Eerlijke biogerechtjes proeven!

Het postelein-keukenteam o.l.v. Floor Van Egghen, verzorgt met hart en ziel de combinatie "koken - proeven - informeren" en toont de meerwaarde van bio aan!
Mis zeker deze kookdemo niet op maandag. Ook het aspect van koken zonder allergenen en rekening houden met intoleranties komt aan bod.

14/09/2015 - 17:33

100% Bio catering

Verwen uw smaakpapillen met 100% biologische producten!

Een papillotje van biozalm met venkel en courgettes, een rissoto met bospaddenstoelen, een quiche of salade,... voor elk wat wils.
Verfrissende of hartverwarmende dranken, aangevuld met iets zoet, je vind het allemaal in onze Bio Bar!

09/09/2015 - 18:36

Fluitkwartet Jedutun

Uw zondagse bio-lunch wordt opgeluisterd door het fluitkwartet Jedutun.

07/09/2015 - 18:49

Horeca Special : opleiding allergenen

Op maandag is er, speciaal voor de horeca, de opleiding allergenen. Een organisatie van Horeca Vlaanderen.

Deelname is gratis maar vooraf inschrijven is gewenst en kan via deze link.

01/09/2015 - 13:19

Al meer dan 250 merken vertegenwoordigd op BioXpo VitaSana!

05/06/2015 - 17:08

Programma item : Voedselbossen, meer biologisch dan biologisch?

Wouter van Eck*
Een landbouwmethode zonder externe inputs, met een rijke biodiversiteit en een hoge productie? Het lijkt een sprookje, maar een goed ontworpen voedselbos kan op  termijn deze beloften waarmaken. Door gebruik te maken van de ecologische principes van een natuurlijk bos wordt hierbij een systeem ontworpen waarin een hoge productie van eetbare gewassen wordt gerealiseerd. Bomen en struiken spelen een belangrijke rol in het ontwerp. In deze workshop wordt kort ingegaan op bestaande voorbeelden en vervolgens besproken hoe voedselbossen kunnen bijdragen aan toekomstbestendige biologische bedrijven.

* Wouter van Eck was o.m. docent aan de Universiteit van Nijmegen voordat hij als campagneleider Landbouw en Voedsel bij Miflieudefensie ging werken. Vervolgens was hij enige jaren directeur bij Stichting  Floron (kenniscentrum inheemse Flora). Wouter heeft Foodforest Ketelbroek ontworpen en aangelegd, vooralsnog  het grootste en meest diverse voedselbos van Nederland. Hij volgde bij de Agroforestry Research Trust in Engeland de cursus Advanced Forest Gardening.

05/06/2015 - 17:05

Programma item : Bodemzorg voor bodemkwaliteit

Koen Willekens, onderzoeker bodembeheer en teeltsystemen aan het ILVO

Een gedachtenwisseling over de essentiële elementen van bodemkwaliteit. Een gesprek over maatregelen die de bodem verlevendigen en het belang hiervan voor een gezonde en vitale gewasontwikkeling.

30/03/2015 - 13:47

Persmededeling Bioforum Vlaanderen

Beste bio-ondernemer,
We hebben de kans gekregen om dit jaar toch een vakbeurs voor de biosector te organiseren. We grijpen die kans graag met beide handen en hopen je dus in september te mogen begroeten op onze beurs BioXpo in Brussel. BioXpo vindt plaats op hetzelfde moment en in dezelfde hal als Vitasana, de vakbeurs voor gezond leven. Deze beslissing heeft wel als gevolg dat de vakbeurs Expo4Bio definitief afgevoerd wordt en niet zal plaatsvinden in 2016.
We zijn ervan overtuigd dat we met dit nieuwe beursconcept nauwer aansluiten bij de wensen en noden van de hele biosector. Vitasana en BioXpo zullen als twee onafhankelijke beurzen opereren. Bij BioXpo ligt de focus exclusief op biologisch gecertificeerde producten. Bezoekers krijgen twee voor de prijs van één: met één ticket zullen ze beide beurzen kunnen bezoeken.