Nieuws

29/08/2019 - 14:10

Ontmoet uw potentiële zakenpartners

De matchmaking agenda staat open voor standhouders en bezoekers. Inschrijven kan tot 14 oktober en de deelname is kosteloos. Bekijk alvast even alle geregistreerde bedrijven en/of organisatie op https://bioxpo2019.b2match.io/participants.

 

 

15/07/2019 - 10:07

Catering op maat van bezoekers en exposanten

Met de Feel Food Foodtruck brengen we een cateringaanbod op maat van ons publiek. Nadia en Cédric lanceerden een crowdfunding om hun foodtruck op te starten. Ze spitsen zich toe op gezonde en biologische gerechten met respect voor mens en dier. Hun specifieke manier van leven delen ze nu ook met het grote publiek. Hun slogan wij bieden vanalles maar niet om het even wat toont hun filosofie aan. 

 

 

21/06/2019 - 15:05

Showcooking

Tijdens de beurs zullen twee chef-koks u inspireren en laten proeven van verschillende biologische gerechten. Meer nieuws volgt weldra!

 

 

14/05/2019 - 16:09

Europese missies voor biovoedingsbedrijven naar Azië

Biovoedingsbedrijven kunnen het komende jaar deelnemen aan één of meerdere Europese missies naar Azië: Indië, Singapore & Thailand, Korea en Japan. Deze missies worden door de Europese Commissie georganiseerd en gesubsidieerd. De deadlines voor kandidaatstelling (via de respectievelijke websites) komen al heel dichtbij.

Zo organiseert EU Gateway | Business Avenues  de volgende missies: 

1-7/9/19 – Bedrijvenmissie voor bio-voedingsbedrijven naar Singapore en Thailand.

Deadline 17 mei. Meer info is te vinden op deze website.

18-22/11/19 – Bedrijvenmissie voor bio-voedingsbedrijven naar Korea.

Deadline 14 juni. Meer info is te vinden op deze website.

 

19-21/9/19 – EU paviljoen op de beurs Food India by Sial, Indië

De Europese Unie organiseert een EU paviljoen voor biovoedingsproducenten op de Food India by Sial beurs in Indië. De deadline hiervoor is 20 mei. Meer info is te vinden op deze website.

10-13/3/2020 – Europese groepsstand tijdens Foodex beurs, Japan

De AgroFood Sectorgroup van Enterprise Europe Network organiseert tijdens de Foodex beurs in Japan een Europese groepsstand voor biovoedingsbedrijven. De kandidaturen hiervoor verwachten we tegen 15 juni 2019.

 

Heeft u interesse voor deze missies? Heeft u hulp nodig bij uw kandidatuurstelling? Mail naar: patrick.demolder@vlaio.be.

09/05/2019 - 16:38

Het B2Match platform staat online

Ons B2B Matchmaking Event brengt bedrijven binnen de biologische sector uit binnen- en buitenland samen. We bieden een unieke gelegenheid om nieuwe B2B contacten te leggen. 

Georganiseerd in samenwerking met Enterprise Europe Network.  

 

Klik hier voor meer informatie en registratie. 

 

04/04/2019 - 16:39

Allergenen in de horeca: wettelijke verplichtingen en praktijkgerichte tips

Door de allergenenwetgeving is iedereen in de horecasector wettelijk verplicht om zijn klanten te informeren over de aanwezigheid van allergenen in de gerechten. Wat is een allergie en kent u de 14 wettelijke allergenen? Horeca Vlaanderen richt deze opleiding in tijdens de beurs. Tijdens deze opleiding leert u wat er wettelijk verplicht is, maar ook wat deze regelgeving praktisch voor u betekent in uw horecazaak. Bovendien worden al details over de verplichte interne procedure uit de doeken gedaan. Nadien ontvangt u een opleidingsattest dat u kunt voorleggen bij controles door het FAVV als bewijs dat u zich geïnformeerd heeft over de wetgeving. Ter plaatse krijgt u het opleidingsmateriaal en handige fiches. Bovendien ontvangt u ook nog documenten in uw mailbox die u op weg helpen om de wet in praktijk om te zetten. De opleiding gaat door op maandag 14 oktober tussen 14u en 17u en is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter. 

04/04/2019 - 10:26

Hebben biolabels een meerwaarde voor de consument?

Dat is de titel van de lezing die zal doorgaan op zondag 13 oktober door Dr. ir. Joachim J. Schouteten (UGent). Tijdens deze lezing wordt dieper ingegaan op hoe consumenten biologische voedingsproducten ervaren. Zo wordt er stilgestaan bij hoe consumenten staan tegenover biolabels. Zijn deze labels bekend bij consumenten? Is er een invloed van een biolabel op de voedingskeuze? Verder zal er aandacht zijn over de rol van biolabels op de smaakperceptie van consumenten. Via voorbeelden uit recente studies wordt inzicht verschaft over de mate dat biolabels de smaak en de beleving van voedingsproducten door consumenten kunnen beïnvloeden. 

 

02/04/2019 - 14:23

Missies naar Azië voor Europese bio voedingsbedrijven

Dit jaar organiseren  EU Gateway | Business Avenues en de AgroFood SectorGroup van Enterprise Europe Network (E.E.N.) 2 bedrijvenmissies voor bio voedingsbedrijven naar Azië:

  • Singapore & Thailand, van 1 tot 7 september 2019.
  • Korea, van 18 tot 22 november 2019

Dit programma garandeert je de beste voorbereiding, begeleiding en kansen in Azië. Bovendien worden deze missies grotendeels door de Europese Commissie gesubsidieerd. E.E.N. Vlaanderen en het Agentschap Innoveren en Ondernemen zijn jouw aanspreekpunt voor deze missies. 

Wil je meer informatie over deze missie en de mogelijke opportuniteiten in Azië? Klik dan hier (Engelstalige informatie)

Of volg de webinar over dit programma: donderdag 11 april van 10u – 10u30, inschrijven voor dit webinar kan via deze link

Contactpersoon: Patrick De Molder, bedrijfsadviseur bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen, patrick.demolder@vlaio.be, 0497 59 33 90

 

15/02/2019 - 17:17

Internationaal zaken doen tijdens BioXpo VitaSana

Voor standhouders en deelnemers wordt momenteel een internationaal netwerk-evenement uitgewerkt. Meer informatie volgt gauw!

01/02/2019 - 09:46

Bezoek het Holland Paviljoen

We verwelkomen onze noorderburen dit jaar op het Holland Paviljoen. Bezoekers kunnen hier op een ontspannen manier netwerken met verschillende spelers uit Nederland. Het Holland Paviljoen is in samenwerking met de Nederlandse Ambassade te Brussel. 

22/01/2019 - 17:22

Focus op de biologische foodservice

De consumptie van bio zit al een tijdje in de lift. Ook buitenshuis willen mensen steeds meer biologisch op hun bord. Deze editie leggen we dan ook graag het accent op bio in de Foodservice.